Njemačka: Udruženje seksualnih radnica traži dozvolu za ponovan rad

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Njemačko udruženje za seksualnu industriju je, u otvorenom pismu njemačkim političarima, pozvalo da se ublažavanje mjera ograničenja, koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa, primijene i na njih, a kako bi im se omogućio nastavak pružanja seksualnih usluga klijentima.

“Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju”, objavilo je udruženje u pismu upućenom na adrese 16 članova njemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga.

“S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom širom zemlje, industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti “ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna”, navodi se u pismu.

Tokom krize s koronavirusom takva usluga mogla bi biti “od egzistencijalne važnosti” za klijente, navodi njemačko udruženje djelatnika seksualne industrije.

Utvrđen je i detaljan plan higijenskih mjera te je predstavljen političarima.

Udruženje nadalje ističe da su seksualni djelatnici posebno zainteresirani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom da je to “njihov kapital”.