Portal 072info

Njemačka uvodi vize kako bi zaustavila azilante sa Balkana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njemačka će morati da uvede vize kako bi zaustavila azilante sa Balkana, jer je za prvih šest mjeseci ove godine 220 hiljada ljudi zatražilo azil, a procjenjuje se da će taj broj dostići 450 hiljada!

Podaci pokazuju da veliki dio onih koji traže azil u Njemačkoj i još nekim zemljama EU dolazi sa područja zapadnog Balkana.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Čak 40 posto lica koja traže azil u Njemačkoj dolazi sa Balkana, iako im, tvrde Nijemci, u matičnoj zemlji ne prijeti progon.

U zemljama zapadnog Balkana potencijalnim azilantima nisu ugrožena ljudska prava niti im prijeti opasnost, već se radi gotovo isključivo o pokušaju naseljavanja iz ekonomskih razloga.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Njemačka vlada je prije nekoliko mjeseci najavila da će svako lice sa područja zapadnog Balkana koje zatraži azil automatski biti deportovano.

Ponovno uvođenje viza hitno traži Vlada Bavarske, jer je ova njemačka pokrajina najčešći cilj za one koji traže azil.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Upravo bavarska vlada iz svog budžeta plaća najveći dio troškova, poput socijalne pomoći ili socijalnih stanarina ekonomskim izbjeglicama, a njihov broj u odnosu na 2014. sada je udvostručen.

“Invazija” azilanata počela je prije nekoliko godina kada su državljanima zemalja sa zapadnog Balkana ukinute vize za ulazak u Njemačku.

Odbijanje azila u proteklih nekoliko mjeseci nije dalo rezultate.

Potrebno je uvesti vize građanima ovih zemalja kako bi se regulisao njihov broj u Njemačkoj – tvrde Bavarci, a podržavaju ih i druge savezne pokrajine, navode njemački mediji.

bh-index.com


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6