Portal 072info

Njemačke kompanije traže dobavljače iz BiH

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavijestila je javnost da će se Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Centralne i Istočne Evrope pod nazivom „4th CEE Procurement & Supply Forum“ održati 26.10.2017. u Pragu.

Cilj ove inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz zemalja Centralne i Istočne Evrope sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovih zemalja, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz zadatih djelatnosti poslovanja, pojašnjeno je.

U razgovorima sa potencijalnim dobavljačima učestvuje 38 njemačkih kompanija koje traže prvenstveno dobavljače iz sektora: automotivi, mašinogradnja i gradnja postrojenja:

a) Obrada metala
b) Plastika / guma / elektronika
c) Ostalo

Nakon što zainteresovane kompanije iskažu interes za učešće u inicijatii, pristigle prijave će biti pregledane a odabrane kompanije pozvane na razgovore.

Listu njemačkih kompanija kao i sve ostale informacije o načinu prijave i kotizaciji, uključujući i formulare za prijavu, možete pronaći na web stranici Vanjskotrgovinske / spoljnotrgovinske komore BiH.

Bizinisinfo

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box