Njemačke kompanije traže nove dobavljače

NJEMACKA PLATE
Podijelite vijest

Sedma Inicijativa dobavljača i B2B razgovori bit će održani od 28. 9. do 15. 10. 2021, najavljeno je iz AHKBiH

Bosanskohercegovačke kompanije imaju novu priliku da pronađu nove kupce i uspostave saradnju s njemačkim partnerima.

ROK

Naime, sedma Inicijativa dobavljača i B2B razgovori bit će održani od 28. 9. 2021. do 15. 10. 2021. godine, najavljeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

U potrazi za novim dobavljačima iz BiH i jugoistočne Evrope su 53 renomirane njemačke kompanije iz metaloprerađivačke industrije, mašinstva, proizvodnje opreme i dijelova za automobilske industrije, elektrotehnike, elektronike, industrije plastičnih dijelova i drugih grana.

Bh. kompanije imaju rok do 11. juna da unesu podatke svojih kompanija i označe s kojim njemačkim kompanijama žele razgovor. Njemačke firme vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na forum i B2B razgovore.

Neke od njemačkih kompanija koje traže dobavljače su: Alfred Kärcher SE & Co. KG, AMETEK Inc, Atotech Deutschland GmbH, Bilstein Group (febi Bilstein), BPW Bergische Achsen KG, ElringKlinger AG, HOERBIGER Deutschland Holding GmbH, HYDAC Verwaltung GmbH, Kennametal, Miele, Peek & Cloppenburg Düsseldorf KG, Rolls Royce Power Systems i MTU Friedrichshafen.

Inicijativa dobavljača je u proteklih šest godina omogućila 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih kompanija i 250 dobavljača iz BiH i regije.

PODSTICAJI

Radi se o projektu u sklopu programa podsticaja malih i srednje velikih kompanija Saveznog ministarstva privrede i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie), a organizira ga Udruženje za materijalno poslovanje, nabavu i logistiku (BME e.V.) u saradnji s njemačkim industrijskim i trgovinskim komorama u BiH i zemljama regije.


Podijelite vijest