Portal 072info

Njemačke željeznice žele radnike iz BiH: DB osigurava kurs jezika i obuku u Sloveniji

Sve više njemačkih kompanija upošljava radnike iz Bosne i Hercegovine. Ne samo da su spremni primiti radnike iz naše zemlje, već dolaze kod nas ili objavljuju oglase za posao na našim portalima. 

Posljednji takav oglas koji je objavljen na jednom bh. sajtu za traženje posla jeste oglas Njemačkih željeznica (Deutsche Bahn, DB). 

Riječ je o jednoj od najvećih kompanija na svijetu koje se bave transportom ljudi i robe, piše BiznisInfo. Ovog puta u BiH traže tehničkog radnika u željezničkom prometu, odnosno manevristu. 

No, u samom oglasu se navodi da kompanija nudi “razne profesije, tako da su kandidati sa željezničkim iskustvom i tehničkim obrazovanjem posebno dobrodošli”. 

Svim budućim radnicima Deutsche Bahn osigurava kurs njemačkog jezika i praktične obuke u Sloveniji. – Troškove obrazovanja i stanovanja tokom obuke u potpunosti pokriva Deutsche Bahn. 

Nudimo atraktivnu naknadu za vrijeme čitavog školovanja, kao i njemački ugovor o radu na neodređeno vrijeme nakon uspješnog završetka učenja njemačkog jezika i praktične obuke – navodi se u oglasu, te se navodi i mogućnost napredovanja. 

(Biznis Info)

Podijelite članak
  • 80
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box