Njemački ministar ekonomije: Opskrba plina za sljedeću zimu nije u potpunosti osigurana

222
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Opskrba plinom u Njemačkoj za sljedeću zimu još uvijek nije u potpunosti osigurana, a nisu isključeni ni prekidi dovoda plina velikim potrošačima, rekao je danas njemački ministar ekonomije Robert Habek (Habeck).

– Ako Njemačka sljedeće zime više ne bude dobijala plin iz Rusije, kompletna opskrba neće u potpunosti biti zajamčena – rekao je Habek, član Zelenih, za javni servis Deutschlandfunk.

U tom slučaju zakon predviđa odvajanje velikih potrošača, prije svega industrijskih pogona, od lanca opskrbe plinom kako bi se zajamčilo dovoljno plina za kućanstva i objekte poput bolnica. Habek je izjavio kako savezna vlada u ovom trenutku “čini sve” kako ne bi došlo do te situacije. Kao najvažniji cilj Habek je naveo smanjenje ovisnosti o ruskom plinu.

ČITAJ JOŠ:  Šta se sve vozilo cestama u BiH?

Njemački ministar ekonomije danas putuje u Katar i Ujedinjene Arapske Emirate kako bi osigurao dovoljne količine ukapljenog plina (LNG) i tekućeg vodika kao alternativnog ekološkog goriva. Katar spada među najveće svjetske proizvođače ukapljenog plina.

Njemački kancelar Olaf Šolc (Scholz) nakon početka ruskog napada na Ukrajinu i u svrhu smanjenja ovisnosti od ruskog plina najavio je gradnju dva LNG terminala u Njemačkoj.

GODISNJICA
MARKETING