Njemački ovčar spasio bebu napuštenu u parku (VIDEO)

slika (3)

Ženka njemačkog ovčara, po imenu Džejd, pronašla je i spasila bebu, napuštenu u jednom parku u Birmingemu, u Engleskoj, prenosi ”Birmingem mejl”. Ostavljena u torbi, beba nije mogla da promakne njuhu ovog psa heroja.

Spasavanje napuštetnog djeteta se ovako odvijalo. Rodžer Vildej (68) šetao je sa svojim devetogodišnjim psom, njemačkim ovčarom, Džejd, kada se pas iznenada uputio ka jednom žbunu.

Ovčar se zaustavio pored nečega što je ličilo na bačenu torbu i odbijao poziv vlasnika da se vrati. Kada je Vildej prišao misterioznom prtljagu, dočekalo ga je iznenađenje.

– Prišao sam torbi i vidio da se “kreće”. Pomislio sam da su unutra mačići, ali sam onda ugledao male ruke i glavu, i beba je počela da plače – ispričao je on za “Birmingem mejl”.

Šokiran, Rodžer Vildej odmah je obavijestio policiju, pa je beba ubrzo prebačena u bolnicu.

– Džejd nikada prije nije pronašla bilo šta prije ove bebe, vjerovatno je čula kako beba plače, a psi imaju odličan sluh, uz to ona je veoma vezana za moje petoro unučadi. Kad god čuje njihova imena, ona se oglasi, obožava djecu – ispričao je Rodžer.

Prošlog petka, policija Zapadnog Midlendsa postavila je obavještenje na svojoj Fejsbuk stranici o ovoj bebi, koju su po spasiocu nazvali Džejd.

– Beba Džejd je dobro i oporavlja se u bolnici. Rečeno mi je da je veoma srećna i zadovoljna. U narednih nekoliko dana očekuje se njen potpuni oporavak – rekao je glavni inspktor Ijan Grin.

Prema riječima pedijatara, beba je imala sreće da bude brzo pronađena, da je u parku u torbi ostala samo još nekoliko sati posljedice po nju mogle su da budu fatalne.

Kako prenosi “Bi-Bi-Si”, beba je prije nego što je pronašao pas, u parku boravila 30 minuta. Za sada je nepoznato ko je i zašto ostavio u parku.

 Žena | Blic.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE