NK Čelik na čelu sa Cihatom Arslanom srušio dvije neugodne tradicije

Vrhovac i Dilaver bili su strijelci za Zeničane, dok je Ermin Zec pogodio za domaće. U utakmici koja nije imala rezultatskog značaja na kraju su kući pjevajući otišli gostujući igrači, ali i navijači, koji su jučer podržali crno-crvene momke.

NK Čelik je u proljetnom dijelu Pmremijer lige jedna od najboljih ekipa u prvenstvu, a predvođeni Cihatom Arslanom na klupi, Zeničani su ovog proljeća prekinuli dvije neugodne i duge tradicije.

Zeničani su nakon više od 20 godina slavili na Tušnju, kada su u 23.kolu na Tušnju dobili 1:0, a strijelac je bio Haris Dilaver. Jučer je Čelik nakon 16 godina slavio rezultatom 1:2 na Grbavici, a strijelci su bili Vrhovac i Dilaver.

Tako je Cihat Arslan za kratko vrijeme na klupi Zeničana uspio ono što mnogi ranije nisu – pobijediti na Tušnju i Grbavici, a za pojedine je to bilo kao pobijediti na Nou Campu.

NK Čelik se nakon 31. kola nalazi na sjajnom petom mjestu s 42 boda, a tu poziciju imaju priliku i zadržati nakon posljednjeg 32. kola kada na Bilino polje stiže Široki Brijeg.

Ako Zeničani pobijede, završit će sezonu na petoj poziciji, što se nije desilo još od sezone 2012/2013, kada su na čelu s Vladom Jagodićem zauzeli četvrto mjesto.

SportSport.ba

Prethodni članakZavršni radovi na sanaciji mosta za naselje Talami
Sljedeći članakCaffe baru IR u Zenici potrebni radnici