NK Čelik objavio koliko je prodao ulaznica u susretu sa Mladosti

Na domaćoj utakmici sa FK Mladost Doboj Kakanj po prvi put su korišteni brojači ulaznica na zapadnoj, istočnoj i južnoj tribini stadiona “Bilino polje” te je time obavljena i proba za upotrebu istih pred nadolazeću utakmicu koju reprezentacija Bosne i Hercegovine i Gibraltara igra na domaćem stadionu. Ista je prošla uspješno te su zabilježeni jedino manji problemi kod oštećenih bar-kodova na pojedinim polusezonskim karticama što je uspješno riješeno putem pomoćnog spiska, saopćili su iz NK Čelik.

Za ovu utakmicu Nogometni klub Čelik je prodao ukupno 2.430 ulaznica. Kada uzmemo u obzir da su na utakmici prisustvovali i vlasnici sezonskih i polusezonskih ulaznica, omladinski igrači našeg kluba te učenici Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iz Zenice kao i da ulaznice nisu plaćala djeca mlađa od 12 godina, u zbirnom broju je prisustvovalo oko 3.200 gledalaca.

Konačnim uspostavljanjem sistema brojača karata koji je još uvijek u fazi pripreme bit će dostupni precizni izvještaji za svaku utakmicu te će se ulaznice moći prodavati i nekoliko dana ranije.

Sportske.ba