Portal 072info

NK Čelik: Potpisan zapisnik sa Poreznom upravom

Zahvaljujući dobrim igrama u dosadašnjem dijelu Lige za opstanak,nogometni klub Čelik sve je bliže opstanku u društvu najboljih.

Naredna, subotnja utakmica na Bilinom polju protiv Metalleghea mogla bi konačno razriješiti pitanje opstanka.Uz borbu na zelenom terenu,Upravnom odboru kluba na čelu sa Selvedinom Šatorovićem, predstoji teška borba na obezbjeđenju reprograma duga poreznoj upravi i licenciranju kluba za narednu takmičarsku sezonu.

Upravni odbor je juče sa Poreznom upravom Federacije BiH  potpisao zapisnik na dug čija je glavnica 2.600.000 KM,čime su stvoreni preduslovi za potpisivanje reprograma.

Podsjećamo,prvostepena komisija Nogometnog saveza BiH  Čeliku nije odobrila licencu za nastup u Premijer ligi.Kako je na današnjoj press konferenciji istakao Selvedin Šatorović, dug prema igračima i trenerima koji su nastupali za Čelik ranijih sezona je oko 200.000 KM.

Uprava ima način da riješi 100.000 KM dok  joj za drugu polovinu treba pomoć šire društvene zajednice.Kako je potvrdio Šatorović,uprava će narednih dana na zvaničnoj web stranici kluba objaviti imena onih  sa kojima nije postignut dogovor oko iplate dugovanja, dok će već danas na adresu Gradskog vijeća biti upućen zapisnik iz porezne uprave.

rtvze.ba

Podijelite članak