AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Nakon uspjeha koji su nogometaši NK Čelika ostvarili u okviru takmičenja u Ligi za opstanak aktuelni predsjednik kluba Selvedin Šatorović danas je govorio o  problemima u ovom klubu.

Po njegovim riječima klub je ostvario svoj cilj, jer je osigurao sportski opstanak u društvu najboljih bh. klubova i na Drugostepenoj komisiji dobio licencu za nastup u narednoj sezoni premijerligaškog natjecanja.

“Mi ćemo se i naredne godine takmičiti u Premijer ligi, jer smo izborili opstanak na zelenom terenu, a završena je i priča oko dobijanja licence. Ukupna sredstva utrošena za dobijanje licence iznose 157.659 KM, a od priloga građana prikupljeno je 16.829 KM. Grad Zenica je uplatio 77.000 KM, dok je razlika sredstava uplaćena za dobijanje licence pozajmljena i dijelom odvojena od plata i naknadna igračima i stručnom štabu”, kazao je Selvedin Šatorović.

Ono što u ovom trenutku brine članove Upravnog odbora Čelika je kratak rok do početka priprema za narednu sezonu, s obzirom na to da za petnaestak dana trebaju početi pripreme i da se moraju osigurati sredstva za normalan rad.

Prozivka igrača bi trebala biti već 12. juna, a velikom broju standardnih, ali i ‘prekobrojnih’, igrača istekli su ugovori, tako da će i ovo ljeto biti problematično za odabir ekipe koja bi trebala braniti boje kluba u narednoj sezoni. Upravni odbor je limitiran u radu, s obzirom na to da nije završen sav posao oko usvajanja reprograma za vraćanje dugovanja koje je klub nakupio proteklih desetak i više godina.

Ipak, u klubu vjeruju da se ne bi trebalo biti problema oko načina reprogramiranja svih dugovanja, a ne samo onog koji se duguje Poreznoj upravi FBiH. Proteklih pet mjeseci pokazalo je da u klubu postoje jasni programi čija bi realizacija mogla ponovno, za nekoliko godina, dovesti ovo udruženje građana među najkvalitetnije sportske organizacije u Bosni i Hercegovini.

scsport.ba