celik pripreme333
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Ovog vikenda starta i drugi dio sezone u Kantonalnoj ligi ZDK utakmicama 10. kola. Nogometni klub “Čelik” u ligašku trku, ulazi sa prve pozicije, te ekipa Pavla Skočibušića, ima maksimalan učinak od devet pobjeda i bez poraza, te je najozbiljniji kandidat za plasman u Drugu ligu-Centar.

NK Čelik u nedjelju nastavlja pohod ka višem rangu
Zeničani u nedjelju nastavljaju sa pohodom na viši rang takmičenja, nakon što su u prvom dijelu sezone bili prvi na tabeli bez poraza, te uz samo jedan primljeni gol
Foto: D. Kurbegović
Crno-crveni su kvalitetno odradili pripremni period i odigrali su pet kontrolnih utakmica, upisali su dvije pobjede protiv “Bosne” iz Visokog i “Orašja”, dva remija sa ekipama “Mladosti” i “Vlašića” i jedan poraz od “Krivaje”.

Trener Pavle Skočibušić je zadovoljan kako su protekle pripreme, te je ekipa spremna za nastavak sezone

“Odigrali smo dosta pripremnih utakmica da vidimo sa kojima igračkim kadrom raspolažemo. Svi su igrali i dobili šansu i zadovoljan sam sa ovim utakmicama. Nismo bili kompletni, dosta igrača nam je otišlo, te nastavljamo borbu i učinit ćemo sve da uđemo u Drugu ligu Centar. Prvu utakmicu gostujemo u Novom Šeheru i mislim da će nam to biti i najteža utakmica, igrat ćemo na malom terenu. Sve su se ekipe pojačale, a nama su otišli Žuna i Kolić, te je došao Smajić. Okosnicu tima u drugom dijelu lige čine uglavnom mladi igrači, a dobro će im doći i pomoć starijih Nurkovića, Salčinovića i Mahmutovića”, kazao je Skočibušić.

Najveći protivnik ekipi Čelika za ulazak u viši rang bit će ekipa Žepča, koja ima tri boda manje od Zeničana nakon prvog dijela sezone.

Čelik će u prvom i drugom kolu nastavka, odnosno 10 i 11. kolu gostovati najprije u Novom Šeheru, a onda nakon toga i ekipi Proletera.