AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Sport

NK Nemila u prethodnim godinama ostvarila je, prije svega, veliki infrastrukturni napredak, međutim, ovih dana poduzimaju se ozbiljne pripreme kako bi se upravo ovaj klub nametnuo kao ozbiljan favorit za prelazak u viši rang.

Osim toga, cilj NK Nemile je ovu sezonu završiti sa trenutnim rosterom, a potom od naredne sezone da pokušaju napraviti iskorak koji se zadnjih godina nikada nije mogao napraviti – plasman u viši rang.

Da su itekako istrajni u svojoj nakani da se plairaju u viši rang govori podatak da je NK Nemila dogovorio kondicione treninge sa najboljim trenerom Elvirom Krehmićem, jednim od najuspješnijih bh. sportista i najboljih bh. atletičara svih vremena. Treninzi sa nogometašima počet će odmah, što će definitivno doprinijeti da ova momčad bude maksimalno spremna za narednu sezonu.

Pored toga, dogovoreno je čak pet-šest pojačana, zvučnih imena, a što je svojevrsna uvertira da upravo nogometaši Nemile opasno napadnu viši rang takmičenja što je apsolutna opredijeljenost kluba na čelu sa Upravom.