NK Travnik predstavio devet pojačanja

NK Travnik predstavio devet pojačanja

315648aed6044bdd02717449425a75b3_XLU novim prostorijama kluba, koje se nalaze u Edukacijskom fakultetu Travnik, NK Travnik predstavio je čak devet pojačanja koji će pomoći klubu u zacrtanim ciljevima nove uprave, stručnog štaba i skupštine kluba.

Predsjednik NK Travnika, dr. Nihad Selimović, odmah je na početku komentirao neke koji ne shvaćaju ozbijno novi projekt poboljšanja svega u našem premijerligašu: “Postoje oni u gradu koji sa podsmijehom u gradu gledaju na promjene u NK Travniku. Tresla se gora, rodio se miš. Pa bolje da se rodi miš, koji će odrastati u jednom zdravom okruženju. U klubu više neće biti kao što je to bilo dosad. Ovaj klub će biti sigurno ponos i grada i kantona i svih onih koji su uključeni u njegov rad”.

Javnosti su predstavljeni sljedeći igrači: Adis Nurković (Čelik), Feđa Dudić (FK Slavija), Mahir Karić (FK Sarajevo), Vladimir Zelenbaba, Adis Hasečić, Haris Fazlagić (svi SC Waterloo/Kanada), Armin Helvida (NK Novi Travnik), Elvis Sadiković (FK Radnik Hadžići) i Edvin Hamzić (FK Sloboda Bosanski Novi).

Selimović, kao i član Uprave kluba, Predrag Sučić, su složni u jednome, a to je da će klubovi, koji budu dolazili na Pirotu, morati potrošiti “tone znoja i energije”, da bi uzeli bodove iz Travnika. Složni su i u tome, da je Travnik počeo s novim projektom od početka sezone, on bi se borio za prvaka države.

“Za stanje kakvo je danas u klubu mogu reći da je u svim pogledima bolje nego što je bilo kada smo ovdje došli. Napravljen je savremeni program i predstoji da složimo i uigramo ekipu. Formiran je stručni štab, zdravstveni tim”, izjavio je predsjednik kluba, dr. Nihad Selimović.

Na konferenciji za medije okupljenima se obratio i novi trener, dr. Osman Bajrić: “Posebno sam sretan vidjeti ovakvu sliku i ambijent, kojeg mi, koji smo ovdje živjeli i radili, nismo mogli ni sanjati. Ovakav jedan projekt, ideja i cilj ohrabruje sve nas i daje nam optimizam da angažujemo sve svoje snage i kapacitete da poboljšamo i imidž i stanje u Travniku”.

Selimović je također spomenuo da će se do ljeta formirati druga garda NK Travnika, koja će se takmičiti u nekoj od nižih liga Bosne i Hercegovine, gdje bi igrači mlađih kategorija stasali za prvu ekipu Vezira.

Što se dugova tiče, rečeno je da je većina dugova, onih većih, plaćena, te da će Travnik do kraja sezone biti bez dugova. Selimović je zagarantirao da će svi igrači, kojima se duguje novac, isplatiti do prve utakmice.

Sljedećih dana na probi će u klubu biti većinom strani igrači iz Meksika, Brazila, Portugala i Jamajke.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE