NOĆ KOJA BUDI JAKE EMOCIJE: Fer igra za fer djetinjstvo!

NOĆ KOJA BUDI JAKE EMOCIJE: Fer igra za fer djetinjstvo!

Večeras je ta noć, dugo čekana, ali objeručke dočekana. “Šta je najvažnije na svijetu?”, pitali su se mnogi! Večeras je dat odgovor na to, ali i mnogo drugih pitanja.

Košarkaški savez naše zemlje u saradnji sa USAID američkom agencijom priredio je karneval, pravu promociju mladosti, promociju sporta, košarke, reprezentacije. Poželjeli su uspješan i nadamo se istorijski podvig reprezentacije koja putuje na Eurobasket, poželjeli su djeci uspješan početak nove školske godine i poručili da ne odustaju od svojih snova, jer za prave želje nikada nije kasno.

KSBIH i USAID organizovali su humanitarnu utakmicu između sadašnje i reprezentacije koja je pisala našu istoriju, reprezentacije iz ratnih vremena, a koja je opet mnogo napretka donijela našem sportu u globalu. Utakmica je humanitarnog karaktera, jer promovira zdrav način odgoja djece. Djeca su nam sve i ona su jedina stvar na svijetu zbog kojih treba ići do samoga kraja. Projekat koji je pokrenut između ove dvije, možemo slobodno reći institucije je urodio plodom. Svi su ga podržali, a djeca su još jednom bila sa velikim osmjehom na licu što je srca naših košarkaških zmajeva, novih i ratnih, učinili toliko velikim.

Rezultat ove utakmice na kraju je glasio 58:58. Iako nije bio u glavnom planu, u centru pažnje, svakako da su se svi prisutni zabavili.

Ovo je noć koja u svima budi velike emocije. Prisjećamo se reprezentacije iz 1993. Nažalost, neki od velikana nisu više sa nama, selektor Mirza Delibašić je preminuo 2001., najbolji strijelac EP-a Sabahudin Bilalović 2003. godine, pa su njihovi sinovi, Danko Delibašić i Faris Bilalović, večeras na parketu zauzeli mjesto uz ostale velikane bh. košarke.

 

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE