Portal 072info

Noć rock’n’rolla u Vranduku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vranduk će 07. augusta 2015. godine po šesti put biti domaćin manifestacije NOĆ ROCK’N’ROLL-a.

Ovaj Projekat, koji egzistira od 2010. godine, već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca. Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila.

Dosadašnjih pet održanih manifestacija finansirane su gotovo u potpunosti vlastitim sredstvima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri (2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godine) svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Pored nekoliko standardnih rock bendova sa ovih prostora, koji se već tradicionalno, svake godine, predstavljaju na predivnoj vrandučkoj tvrđavi (TAXI BAND iz Zenice, EXTRA 2000 iz Travnika, zenički RIMA BAND, KAMENJARI Vranduk, KAVALIRI Nemila), pretprošle godine se kao gost iznenađenja na stage-u pojavio – Mladen Vojičić Tifa sa svojim bendom, a prošle godine zenički bend NEMOGUĆE VRUĆE.

Organizatori su i ove godine za NOĆ ROCK’N’ROLL-a pripremili specijalne goste iznenađenja.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6