NOGOMETAŠ (17) SE VRAĆAO S ROĐENDANA, POGINUO ZAROBLJEN U AUTU: ‘Bio je duša našeg mjesta’

besreca hrvatskja mladic poginuo 696x391 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Imotska krajina osvanula je u nedjelju ujutro zavijena u crno zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je izgubljen jedan mladi život.

Policija je saopćila kako je vozilo sletjelo s kolovoza, pri čemu je jedna osoba poginula, a tri su povrijeđenee i prevezene na liječenje u KBC Split. Bilo je to, kako neslužbeno saznajemo, u nedjelju oko 5.30 sati u zaseoku Šumet, u općini Proložac.

Iz još neutvrđenog razloga vozač automobila skrenuo je s ceste kraj betonskog mosta i sletio u umjetni kanal Sia, koji višak vode iz Prološkog blata odvodi u rijeku Vrljiku. U vozilu je bilo četvero maloljetnika, dva mladića i dvije djevojke. Vraćali su se s rođendanske proslave.

Nesretno preminuli sedamnaestogodišnjak sjedio je na suvozačevu mjestu u automobilu. Prilikom slijetanja u potok troje maloljetnika uspjelo je isplivati iz vode i nisu u životnoj opasnosti, a nesretni mladić ostao je “zarobljen” u automobilu. Svi su bili prijatelji, srednjoškolci iz Imotske krajine. Poginuli mladić bio je jedinac u roditelja, rodom iz općine Zmijavci. Bio je polaznik trećeg razreda Jezične gimnazije “Dr. Mate Ujević” u Imotskom te je bio omiljen među vršnjacima.

  • Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne – oprostili su se od 17-godišnjaka iz Nogometnog kluba NK Croatia Zmijavci, u kojem je igrao.
  • Bio je jedan od najperspektivnijih i najboljih juniora koji je priključen prvoj ekipi. Pun energije, pun života – rekao nam je predsjednik NK Croatia Sveto Mrkonjić.
  • Prošle godine kad je sniman film o poznatom nogometašu Ivanu Gudelju, koji je također iz Zmijavaca i koji je svoje prve udarce u mrežu zabijao kao igrač Croatije, upravo je on glumio Ivana Gudelja. Zato što su igrali istu poziciju, zadnjeg veznog. Ma bio je pun energije do zadnje minute na terenu. Davao je sve od sebe, za njega nije bilo izgubljene lopte. Ostavljao je srce na terenu. Bio je ponos našeg mjesta, a sad ga više nema – tužno je rekao Mrkonjić.

Na mjestu nesreće u nedjelju ujutro okupljali su se prijatelji i poznanici poginulog mladića. Na mjestu slijetanja i jučer su bili vidljivi tragovi automobila, kao i vjetrobransko staklo, koje je ostalo u travi s druge strane kanala. Uzrok ove tragične saobraćajne nesreće znat će se nakon policijskog uviđaja, kojim je rukovodila zamjenica državnog tužilaštva, piše 24 sata.

Prema podacima MUP-a, do 16. decembra na hrvatskim saobraćajnicama ove godine poginulo je 282 ljudi. To je 51 poginuli, odnosno 22,1 posto više nego prošle godine. Treba imati na umu da je 237 poginulih u prošloj godini najmanje dosad od samostalnosti Hrvatske. No u crnoj statistici poginulih u saobraćaju prešli smo i pretprošlu 2019. godinu, kad je do 16. decembra poginulih bilo 281, odnosno jedan manje nego ove godine.