Nogometaš Ville krvav bježao od razbojnika i pokazao fotografiju stravičnog napada

C0FCB3B8 A555 453B 972F 2CF7ABDFD3F1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Engleski defanzivac i nogometaš Aston Ville Kortney Hause otkrio je šokantnu ispovijest o napadu kojeg je preživio na Boxing Day 2018. godine, piše klix.ba.

Hause, koji je danas član Aston Ville, tada je igrao za Wolverhampton. Međutim, dan nakon Božića 2018. godine nije bio u sastavu za nastup protiv Fulhama, pa je obilazio grad i posjetio porodicu i prijatelje.

Tokom povratka kući, pratilo ga je pet razbojnika dugih 40 minuta. Kada je stigao pred kuću, napadnut je, a u dokumentarnom programu PowerHause Journey ft. Kortney otkrio je šta se sve dogodilo.

“Prišao sam ulaznim vratima, a onda se zatamnjeni automobil zaustavio i sva vrata su se otvorila. Pet razbojnika je izašlo iz auta i mislio sam da je u pitanju šala”, ispričao je Hause.

Defanzivac Ville je uspio oboriti jednog od napadača, ali je onda udaren u glavu bocom.

“Povukao je ruku unatrag i mislio sam da će me udariti šakom. No, onda sam dobio udarac u glavu bocom jer se razbila nakon toga. Mislim da me udario krajem boce od čega sam zaradio ožiljak. Doslovno, dobio sam taj udarac jer sam ja glavom razbio bocu”, dodaje Hause.

Engleski nogometaš je potom počeo trčati ulicama, ali nije znao gdje da se skloni.

“Nisam znao šta da radim, da li da pokucam na vrata susjeda ili da pokušam tražiti pomoć. Razmislio sam, čovječe, toliki čovjek da krvave glave pokuca na vrata. Pomislit će da je neka banda u pitanju”, dodaje Hause koji je preživio pravu strahotu.

U međuvremenu, otrčao je do obližnje bolnice gdje su ga napadači sustigli.

“Stigli su me tačno pred ulazom u bolnicu. Razmišljao sam o kome se radi i vjerovao sam da me žele ubiti. Čekao sam da otvore prozor i upucaju me. Vjerovao sam da me žele vidjeti mrtvog”, zaključuje defanzivac Lavova.

Hause je na kraju imao mnogo sreće. Pošto su ga kriminalci susreli pred vratima bolnice, ne bi mu bilo spasa da buku nisu čuli radnici nakon čijeg se izlaska banda udaljila s mjesta događaja.

Ljekari su mu ukazali prvu pomoć nakon čega se u potpunosti oporavio, a onda je u predstojećem prijelaznom roku napravio transfer iz Wolverhamptona u Aston Villu, gdje i danas igra.