Nogometaši Čelika dali svoj doprinos liječenju Elmane Sinanović

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nogometaši Čelika su još jednom pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu svima onima koji se nalaze u teškim situacijama. Tako su, nakon što se odigrala humanitarna utakmica za Aminu Halilić, na inicijativu Tarika M. i Mahira D. odlučili sudjelovati i u humanitarnoj akciji za prikupljanje sredstava oboljele Zeničanke, Elmane Sinanović.

Kao što je javnosti od ranije poznato, Elmana Sinanović ima 23 godine i već pet godina se bori sa teškom bolešću mišića, a valja istaći i to da ukoliko se što prije ne uspostavi odgovarajuća terapija, mladoj Zeničanki prijete invalidska kolica.

Unazad osam mjeseci u banjama je boravila svaki mjesec po 10-15 dana ali ljekari su preporučili nove i detaljne pretrage koje nažalost niije moguće uraditi u našoj državi. Elmana nije odustajala od potrage za lijekom i stupila je u kontakt sa turskom klinikom ACIBADEM i oni su dali zeleno svjetlo da se pretrage obave kod njih. Međutim, pretrage iziskuju 4000 eura koje, nažalost, Elmana nije u mogućnosti da obezbijedi.

Tako je pokrenuta realizacija humanitarnog koncerta u clubu HB koji će se održati sutra (16. maj) sa početkom u 20.00 sati gdje će svoje učešće zauzeti Enes Begović, Šaćir Ameti i Kemal Hasić. Ovu akciju podržali su nogometaši Čelika kupovinom ulaznica što je još jedan od pokazatelja kako su uvijek spremni stati iza svakog kome treba pomoć a oni je mogu pružiti. Tarik M. i Mahir D. na čelu sa porodicom Sinanović se zahvaljuju našim momcima na ovom gestu i još jednom pozivaju sve Zeničane u klub HB da podrže ovaj humanitarni projekat.

Još jednom podsjećamo kako pozivom na broj 090 291 081 također donirate 2 KM za liječenje naše Zeničanke.