Portal 072info

Nogometaši Čelika nakon poraza od Širokog Brijega optimistično očekuju meč protiv Zrinjskog

Ornek je na početku konferencije za novinare kazao da su prošle sedmice odigrali jednu veoma lošu utakmicu te da ništa što su dogovarali na treninzima na terenu u 90 minuta utakmice nije funkcionisalo.

“Igrači su na terenu zaslužili nulu. Sve ono što smo željeli uraditi, nismo uradili, što smo vježbali, nismo predstavili na terenu, ali nakon ovog poraza mi ipak idemo dalje. Ustajemo na noge i idemo u novu borbu. Važno je da iz grešaka naučimo lekciju. Ponovo nas čeka jedan težak protivnik. Znali smo da će ova kola biti teška, ali vjerujem da će navijači doći i pružiti podršku ovom timu jer je ovaj tim s navijačima jedna velika zajednica i svima je teško igrati protiv ove zajednice. Podrška je naše veliko oružje”, kazao je Ornek.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uvjeren je da će njegovi nogometaši napraviti dobar rezultat uprkos povredama i kartonima koji su ih zadesili na početku prvenstva.

“Protiv Zrinjskog će nam nedostajati neki igrači, ali ko god bude igrao dat će sve od sebe. Nadam se da ćemo naredne sedmice imati i strane igrače na raspolaganju i da ćemo onda kompletirani nastaviti dalje”, dodao je Ornek.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ivan Livaja je kazao kako bi najbolje bilo da nogometaši poraz protiv Širokog Brijega prihvate kao lošu noć kada ništa nije štimalo.

“Slijedi nam teška utakmica protiv Zrinjskog koji ima kvalitetnu ekipu, ali ni oni kao takvi ne mogu reći da će u Zenici uzeti bodove. Uz ozbiljan pristup kao protiv Željezničara, sigurno možemo doći do dobrog rezultata”, zaključio je Livaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME