Portal 072info

Nogometaši Čelika nekompletni u novo prvenstvo

Nogometni klub Čelik u novu sezonu ulazi sa ekipom u kojoj se nalazi desetak novih igrača i novim stručnim štabom na čijem je čelu Kemal Alispahić.

Protekla sezona na Bilinom polju obilježena je brojnim organizacijskim i finansijskim problemima, a po svemu sudeći ovi problemi pratiti će klub u i ovoj sezoni, iako se najavljuje da će se gradska uprava uključiti u rješavanje problema koje su dosadašnji brojni “sportski stručnjaci” ostavili u amanet generacijama iza njih.

Nakon završetka prošlog prvenstva desetak igrača je istekom ugovornih obaveza napustilo klub, a za njima su krenuli i neki mlađi igrači, tako da se moralo angažirati nova imena. Na travnjaku Bilinu polja ponovno su se pojavili Jasmin Smriko i Armin Duvnjak, nekadašnji domaći igrači, ali sa novim šefom stručnog štaba angažirani su Anes Haurdić, Danijal Brković, Emrah Hasanhodžić, Tarik Gogić, Almir Pliska, Ante Hrkač, Safet Šivšić i ponovno nekadašnji centarhalf Bojan Marković.

Sve domaći bh igrači obzirom da je javna tajna da NK Čelik ne može angažirati strane igrače, jer ne može im obezbjediti radne i boravišne dozvole u Bosni i Hercegovini zbog velikog dugovanja Poreznoj upravi.

Do kraja prelaznog roka za nogometaše u Čeliku će morati angažirati još jednog golmana, jer su trenutno na listi, nakon odlaska kapitena Adija Adilovića u Sarajevo, samo dva imena Semir Bukvić i Aid Vehabović.

Ono što će biti karakteristika tima sa Bilina polja na početku prvenstva je neuigranost ekipe, obzirom na kasni dolazak većine igrača, ali i opća fizička nespremnost kompletne ekipe, koja je u pripreme ušla sa velikim zakašnjenjem. Na svu sreću ekipa Čelika u prvu utakmicu ulazi na domaćem travnjaku i igrati će protiv novajlije u ligi momčadi Metalleghe iz Jajca tako da domaći teren ovaj put zaista može biti prednost.

Treneru Kemalu Alispahiću i stručnom štabu ipak će trebati desetak prvenstvenih kola da sagleda mogućnosti svih igrača i posloži ekipu, kojoj jedini cilj može biti opstanak u novoj “Ligi 12”, jer o ovom klubu trenutno brine samo nekoliko istinskih zeničkih sportskih zaljubljenika.

(Fena/enb)

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

  

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box