Nogometaši Čelika za početak trenažnog procesa čekaju rezultate testova

Nogometaši Čelika ipak danas neće početi pripreme za eventualni nastavak BHT Premijer lige, jer još uvijek čekaju nalaze prošlosedmičnih testiranja na koronavirus – izjavio je Feni kondicioni trener zeničkog premijerligaša Almir Seferović.

On je 18. maja, zajedno sa trenerom golmana Ibrom Hodžićem izvršio prozivku igrača, ali su trenažni proces prolongirali.

-Čekamo rezultate testiranja, jer ne možemo početi s radom prije toga. Bio je vikend i Bajram pa niko nije radio, ali se nadam da ćemo brzo dobiti rezultate. U svakom slučaju, mi smo spremni početi s treninzima. Čekamo još i kakva će biti odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je prolongirao sjednicu na kojoj će se odlučiti da li se takmičenje nastavlja – kaže Seferović. 

On najavljuje da su spremnost da se priključe treninzima najavili i Srbijanci Bojan Pavlović i Mladen Zeljković, koji imaju i bh. državljanstvo, dok bi se Nemanja Zlatković priključio naknadno. 

Zeničanin Pavle Skočibušić, koji vodi predpionire i kadete zeničkog kluba, zbog činjenice da posjeduje Profi licencu, u slučaju nastavka BHT PLBiH sjedit će na klupi u ulozi šefa Stručnog štaba.