Portal 072info

Nogometašice BiH trenirale u Zenici: Spremno dočekati kvalifikacije

– Selektorka Samira Hurem na pripreme je pozvala 22 igračice koje igraju u klubovima u BiH i inostranstvu

Ženska nogometna „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine trenirala je danas u Zenici u sklopu priprema za turnir „Istra kup“ gdje će se u svojoj grupi sastati sa reprezentacijama Kostarike, Velsom i „B“ selekcijom Francuske.

Reprezentativke BiH jučer su se okupile u Trening centru NF/S BiH u Zenici gdje odradile i jedan trening. Nogometna selekcija u Zenici će boraviti do utorka nakon čega putuju za Vrsar gdje će biti smještene za vrijeme „Istra kupa“.

Selektorka Samira Hurem na pripreme je pozvala 22 igračice koje igraju u klubovima u BiH i inostranstvu.

„Reprezentacija Kostarike se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a Francuska i Vels koji je mnogo napredovao su daleko ispred nas i po kvalitetu i po rejtingu, ali smatram da ukoliko igrate jačim od sebe to ćete sebe bolje izgraditi i postati bolji. Nemamo pritisak što se tiče osvajanja turnira već da odigramo onako kako smo se dogovorili i da sebe popravimo. Imamo više iskustva na terenu sada i je cilj popraviti ono što ne valja do početka kvalifikacija u septembru. Naravno da želimo pobijediti i u svaku utakmicu ulazimo na taj način, ali smo svjesne protiv koga igramo. Voljela bih da je turnir u junu kada bismo bile bolje pripremljene s obzirom na to da neke igračice nisu u ovom periodu čak ni trenirale na velikom terenu“, izjavila je selektorka Hurem.

Anadolija

Podijelite članak