Nogometna utakmica dobila političku i nacionalnu dimenziju: Ko je pretukao igrača u Srebreniku?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nogometna utakmica Druge kantonalne lige Posavine koja je odigrana u Špionici nadomak Srebrenika izgubila je sportsku pozadinu. Naime, gosti iz Omerbegovače tvrde da je njihovog igrača pretukao predstavnik kluba Frankopan koji to negira, navodeći da je ovdje riječ o političkoj konotaciji.

Naime, u Špionici nadomak Srebrenika odigrana je utakmica drugog kola Druge kantonalne lige Posavine u okviru koje su nogometaši Frankopana iz Špionice savladali Napredak iz Omerbegovače kod Brčkog.

Nakon susreta oglasili su se iz Nogometnog kluba Napredak, navodeći da je službeni predstavnik domaćeg tima Mato Matijević pretukao njihovog nogometaša, 19-godišnjeg Anesa Kevrića.

“Predstavnik kluba NK Frankopan Špionica Mato Matijević pred sami kraj jučerašnje utakmice na gostovanju naše ekipe u Špionici je fizički nasrnuo na našeg igrača Kevrić Anesa (19 godina) hvatajući ga za vrat i bacanjem na zid i klupe u gostujućoj svlačionici te mu je nanio ozbiljne fizičke povrede uz niz uvreda i psovki”, tvrde iz Napretka.

Uz objavljivanje nekoliko fotografija povrijeđenog igrača, iz navedenog kluba su kazali da je Kevrić pregledan u Službi hitne pomoći u Srebreniku gdje je upućen na dalje preglede, kao i to da je o ovom slučaju obaviještena policija.

“Ovakvi ljudi i ovakvi sportski kolektivi su razlog zašto smo tu gdje jesmo, dno dna”, poručili su iz Napretka.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, policija trenutno istražuje cijeli slučaj, dok s druge strane Mato Matijević, koji je prijavljen za nasilje, negira sve navode, ističući da je pozadina ove priče izvjesno političke prirode.

Inače, Matijević je, kao član HDZ-a, predsjedavajući Gradskog vijeća u Srebreniku.

“Prije nekoliko mjeseci, kada smo igrali utakmicu kod njih, imali smo mnogo vrijeđanja na nacionalnoj osnovi. Taj slučaj sam prijavio, a službene osobe su sve evidentirale. Ovdje su odlično dočekani, a oni su vjerovatno našli za shodno da mi se zbog političke pozadine svete. Poznato je da sam ja predsjedavajući Gradskog vijeća, a prije godinu dana mi se pripisivalo negiranje genocida. Ali, to je politika i mora se sve trpjeti”, kaže Matijević za Klix.ba.

On navodi da je policija uzela izjavu od njega, kao i od svjedoka koji su potvrdili da on uopće nije ulazio u gostujuću svlačionicu, a to nije učinio ni u domaćoj.

“Utakmica se normalno završila, a taj Anes Kevrić koji se prijavio u hitnu službu, kako je vidljivo u zapisniku, igrao je utakmicu svih 90 minuta. Oni navode da sam ga ja napao negdje u 80. minuti u svlačionici. Međutim, u 77. minuti je izašao Eldar Kevrić, koji je po dolasku u gostujuću svlačionici lupao vrata, a nakon toga su ga smirili”, tvrdi Matijević.

Matijević je zaključio da je u proteklim danima dobijao prijetnje, kao i da razmišlja o podnošenju tužbe protiv određenih osoba.

Klix.ba