Nogometnoj zvijezdi Nejmaru prijeti pet godina zatvora

neymar
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Brazilskoj nogometnoj zvijezdi Nejmaru (Neymar) prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prevaru i korupciju prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Njemu će se već sljedeće sedmice suditi. 

Osim Nejmara optuženi su i njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barcelone Đozep Marija Bartomeu (Josep Maria Bartomeu) i Sandro Rosel (Rosell) te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigez (Rodrigues).

Naime, brazilska kompanija DIS je posjedovala 40 posto prava na Nejmara dok je bio u Santosu. Tvrdi se da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti.

– Nejmarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju. Bilo je klubova koji su ponudili do 60 miliona eura – rekao je DIS-ov advokat Paulo Naser (Nasser) na konferenciji za štampu u četvrtak u Barceloni.

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milion eura, od čega je 40 miliona plaćeno Nejmarovoj porodici. DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milion koliko je plaćeno Santosu.

DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milona eura. Za brazilskog majsora traži se petogodišnja zatvorska kazna.

Avaz