Portal 072info

Normaliziran saobraćaj kod tunela Vranduk na MP Zenica – Žepče

Nakon čišćenja kolovoza, uspostavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Zenica – Žepče kod tunela Vranduk. Budući da su se iz oba pravca formirale duže kolone vozila, preporučuje se vozačima strpljivost.

Zbog učestalih padavina, vozači se upozoravaju na mjestimično mokar kolovoz. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu Sarajevo-Pale, zbog čega je  saobraćaj u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajaju se putni pravci: Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija, Semizovac-Ilijaš i  Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Podijelite članak