Portal 072info

Norveška kompanija otvorila tvornicu u Žepču, posao dobilo 30 radnika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Žepču je u utorak svečano otvorena nova tvornica norveške kompanije “Eagle Technology” koja se bavi proizvodnjom specijaliziranih mašina za naftnu, pomorsku i drugu industriju.

Fabrika vrijedna više od milion eura, izgrađena je na 2.400 kvadratnih metara, dok je od toga 1.300 metara proizvodne površine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mi već nekoliko godina radimo ovdje u Žepču, proizvodimo mašine za naše sestrinske kompanije u Skandinaviji, u naftnoj i pomorskoj industriji. Sada smo kupili zemljište od preko 20.000 kvadratnih metara, što znači da ima još dosta prostora i planova za širenje u budućnosti. U tvornici je trenutno zaposleno 30 radnika, ali taj broj će se u budućnosti povećavati”, kaže za BiznisInfo direktor Eagle Technology d.o.o. Žepče Ivo Klarić.

Nova fabrika tako je samo prva faza širenja investicije koju je u ovu općinu prije nekoliko godina doveo upravo Klarić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Norvešku je došao nakon rata u Bosni i Hercegovini, nekoliko godina radio u firmi Eagle Technology, pokrenuo za ovu kompaniju posao u Kini, a onda ga je želja da se vrati u Bosnu dovela nazad u Žepče.

U svoj rodni grad doveo je i fabriku koja danas proizvodi u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznajemo Ivu mnogo godina. Došao je u Norvešku nakon rata u Bosni i Hercegovini i počeo je raditi za mog oca. Odradio je fantastičan posao za nas. Radio je najprije kod nas u tvornici ali je paralelno s radom završio i školovanje. Ivo je najzaslužniji za pokretanje našeg posla u Kini gdje smo otvorili tvornicu. Znali smo da se želi vratiti u Bosnu i kada nam je kazao da ide natrag mi smo mu rekli da bismo željeli da pokrene novu tvornicu u svom rodnom gradu. To je također bila i njegova velika želja i evo nas danas tu. Bio je to dug ali i vrlo uspješan put”, kazao je na otvaranju Pål Myklebust, predsjednik uprave i većinski vlasnik matične norveške kompanije “Eagle technology”.

Nakon što su radnici u Žepču dokazali da mogu proizvesti kvalitetne proizvode za sestrinske kompanije, sada žele dokazati da mogu isporučiti proizvode i za druge zahtjevne kupce u naftnoj, plinskoj i ribarskoj industriji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Želimo imati kupce širom Evrope i standardi moraju biti izvrsni tako da svi koji dođu ovdje mogu vidjeti da pravimo odlične proizvode“, rečeno je na jučerašnjem otvaranju.

Podijelite članak
  • 129
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME