Norveški ambasador razočaran dosadašnjim ponašanjem bh. političara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Banjalučki biskup Franjo Komarica, zajedno s direktorom Caritasa prelatom Miljenkom Aničićem, primio je norveškog ambasadora u BiH Olava Reinertsena koji je s pratnjom posjetio sjedište Banjalučke biskupije.

Ambasador se zanimao za okolnosti u kojima živi i djeluje biskup zajedno sa svojim saradnicima i drugim pripadnicima svoje biskupije.

Razočarenje ponašanjem bh. političara

Biskup i direktor Caritasa ukratko su upoznali visoke goste o kontinuiranom nastojanju tokom svih ratnih i poratnih godina oko zajedničkog dobra svih stanovnika na području biskupije i cijele zemlje, javlja KTA.

ČITAJ JOŠ:  Neobičan video: Lisica šeta ulicama bh. grada

Ambasador Reinertsen se predstavio kao dugogodišnji predstavnik svoj zemlje i evropskih institucija zaduženih za zemlje zapadnog Balkana.

Izrazio je svoje razočaranje dosadašnjim ponašanjem domaćih političara s obzirom na njihovo pomanjkanje svijesti i volje nužnog rada za opće dobro svih stanovnika zemlje, a ne samo za članove vlastite stranke ili vlastitog naroda.

Naveo je cijeli niz konkretnih, konstruktivnih projekata koje je njegova Vlada spremna podupirati u BiH.

Rješavanje ozbiljnih aktuelnih problema

Biskup Komarica je zahvalio ambasadoru na njegovom iskrenom i poštenom pristupu rješavanju ozbiljnih višestrukih aktualnih problema u našoj zemlji.

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BIH: Gosti fizički napali konobaricu jer je pokušala spriječiti tuču

Napomenu je da ima u zemlji i pozitivnih i voljnih snaga koje su kadre i voljne izgrađivati svoj rodni kraj i svoju domovinu po mjeri svakog normalnog čovjeka.

Pojasnio je kako se on lično i njegovi saradnici u zadnje vrijeme trude posebno oko stasanja Evropskog centra za mir i saradnju u Kući susreta “Marija Zvijezda”, na temeljima jedinstvene evropske baštine nekadašnje čuvene trapističke opatije u Banjoj Luci.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING