Nošenje tanga gaćica

thong

Mnoge djevojke rado nose tanga gaćice, a da li ste se ikada zapitale da li ih je zdravo nositi?! Prije svega trebate nositi pamučno i ugodno rublje.

Prve tange su se pojavile u brazilsko-indijskom plemenu Tupi, ali nisu nošene kao moderne gaćice nego kao pregača za štap.

A ove moderne tange koje i danas nosimo pojavile su se 70-ih godina i iako se smatra da su izmišljene samo zato da “napale” muškarce, one su dizajnirane iz praktičnih razloga.

Prije svega tanga gaćiće su izmišljene kao kostim za kupanje i sunčanje na plaži, tek poslije kao i gaćice koje se svakodnevno nose.

Modna scena je prepravljena svim mogućim vrstama i oblicima tangi. U Americi su trenutno najpopularnije takozvane jestive tange, one su izrađene od perlica koje su zapravo jestive kuglice.

Tanki sloj platna koji čini zadnju stranu tangi je pozicioniran iznad anusa i samim tim je direktno povezan sa vaginom i urinarnim traktom, pa je tako potencijalni prenosnik bakterija.

Takođe tanga gaćice mogu da izazovu pojavljivanje mikro čireva ili ipak pukotina na koži između anusa i vagine, a nije rijedak slučaj da nošenje tanga gaćica prouzrokuje iritaciju kože koja je u predjelu anusa i vagine vrlo osjetljiva.

Donji veš prije svega treba da bude ugodan za vaše tijelo i mekana je barijera između gaćica i ostale gardarobe. A doktori savjetuju da ukoliko volite nosite tanga gaćice to činite samo u posebnim prilikama.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE