Nosio je dres BiH, a sada poručuje: Ta mi reprezentacija ništa nije značila

Nosio je dres BiH, a sada poručuje: Ta mi reprezentacija ništa nije značila

Nekadašnji član košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksej Nešović je u podcastu Jao Mile govorio o dešavanjima u dresu Zagreba.

Istakao je da ne osjeća ništa prema našoj reprezentaciji iako je rođen u Sarajevu, ali da je želio da brže napreduje kroz karijeru, te da je zbog toga prihvatio poziv, prenosi N1.

“Igrao sam za Srbiju i Crnu Goru u mlađim kategorijama onda je došlo do te neke ideje. Još jedan od koraka stranputicom. Pošto sam rođen u Sarajevu da igram za seniore BiH. Generalno, ne osjećam ništa prema toj reprezentaciji, jesam rođen tamo, ali sam otišao 1988. godine i nemam nikoga, nisam ostao ni sa kim u kontaktu, možda imam rodbinu, ali ne znam. Strateški je bilo bolje da igram za seniore BiH nego za univerzitetsku reprezentaciju Srbije za koju sam trebao igrati. Moka Slavnić je tad bio selektor, bili smo u kontaktu, igrao sam na zavidnom nivou, počeo sam da igram dobro i ostvario sam kontakt sa Mokom, rekao mi je da prvo ide univerzitetska, pa seniorska, ali ja sam slušao drugu stranu. Lakše će mi biti da nađem ekipu, biću 30 posto skuplji igrač, igrali smo kvalifikacije, odlučim se za BiH što je fantastično iskustvo. Stigao sam do Eurobasketa na kraju, bili smo pometeni, ali dobro”, rekao je Nešović u podcastu Jao Mile, a potom dodao:

“Nastupao sam na Eurobasketu u Litvaniji 2011. godine. Dobili smo Crnu Goru i onda smo kao indijanci slavili svu noć. Ništa mi nije bilo jasno, ali Bože moj. Dobiješ jednu utakmicu i onda u sobe i rokaj. Bože me sačuvaj. Strašno. Dobio si jednu utakmicu na Euru, za dva dana opet rokanje. Sad na Eurobasketu, BiH je dobila Slovence, bilo je to pjevanje, rekoh ovo me podsjeća na nešto, isto smo radili 2011. godine. Bili su tad Mirza Teletović, Ermin Jazvin, Ratko Varda, Henry Domercant, Nemanja Gordić, Nihad Đedović. Impozantna imena, prijalo ti je da budeš dio te ekipe, ozbiljan nivo. “

Nešović je rođen u Sarajevu, a u karijeri je igrao za Crvenu zvezdu, Ergonom, Ludwigsburg, Zagreb, Hemofarm, Fuenlabradu, Patras, Prokom, Union Olimpiju, Aliagu Petkim, Borac Čačak, Budućnost, Hemofarm, Radnički Kragujevac, OKK Beograd, AEK Larnacu, Liriju, Kožuv, MZT Skoplje, Proleter Zrenjanin, Novi Pazar, te Mladost Zemun.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE