Portal 072info

Nosite mobitel u WC? Evo zašto bi to odmah trebali prestati raditi

bathroom 1228427 1920 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogi od nas su ovisni o mobitelima, pokazalo je nedavno istraživanje, i to nije tako bezazleno. Ako ste osoba koja ne može otići ni u WC bez mobitel, postoje neki rizici koji bi trebali uzeti u obzir. Ta je navika štetna i za naše fizičko zdravlje, ali i za naš um. Nekoliko je glavnih razloga zbog kojih bi trebali prestati nositi mobitel kada idete u WC.

1. Može širiti mnogo štetnih bakterija

Nedavno istraživanje pokazuje da su telefoni prljaviji od samog WC sjedala. Studija provedena nad srednjoškolcima pokazala je da su mobilni telefoni puno bakterije E. coli. Ova je štetna bakterija povezana s crijevnim problemima, ali to nije jedina opasna bakterija koju možete pokupiti u WC-u.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

2. To može povećati šanse za dobivanje hemoroida

To se vjerojatno događa zbog vremena provedenog na toaletu gdje se vrši pritisak na naše organ. Iako je potrebno više istraživanja kako bi se potvrdila ta povezanost, slučajevi hemoroida povećali su se od kada su se počeli koristiti pametni mobiteli.

3. Može ograničiti naš kapacitet razmišljanja

Mobilni telefoni prekidaju našu koncentraciju i razmišljanje, ograničavajući našu sposobnost da rješavamo probleme, čak i kada ih ne koristimo ili su isključeni.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Stoga je izuzetno važno da pronađete vrijeme za sebe i svoj um, pa je poželjno isključiti mobitel kako bi proveli neko vrijeme u miru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Može prouzročiti disfunkciju zdjelice

Naši organi poput crijeva, mjehura i vagine mogu kliznuti jer mišić zdjelice više nije dovoljno jak da ih podržava. To je djelomično zbog položaja u kojemu smo dok sjedimo na WC školjki, posebno ako smo duže vrijeme pognuti.

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

5. Povećava ovisnost i oslanjanje na mobitel

Dok nas pametni telefoni povezuju sa svijetom kao što ništa drugo ne može, oni također izazivaju i ovisnost, piše Bright Side. Stoga je poželjno barem za to vrijeme dok ste u WC-u provesti bez mobitela.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6