NOVA DIREKTORICA DRUGE GIMNAZIJE, DIANA BEŠIĆ: ‘Nastojat ću Drugu gimnaziju voditi putem napretka’

NOVA DIREKTORICA DRUGE GIMNAZIJE, DIANA BEŠIĆ: ‘Nastojat ću Drugu gimnaziju voditi putem napretka’
Diana Bešić, VD direktor-a
Diana Bešić, VD direktora
Diana Bešić, VD direktora

Diana Bešić nova je direktorica Druge gimnazije u Zenici, a na funkciju VD direktora došla je 30. januara tekuće godine. S tim u vezi odlučili smo obaviti razgovor sa direktoricom Bešić te saznati kakva iskustva bilježi u ovih pet mjeseci obavljanja pomenute funkcije. 

“Kada sam došla na funkciju direktora čekale su me svakodnevne obaveze koje direktor treba da ispunjava. također su u toku bile i različite posjete i saradnja sa lokalnom zajednicom. Između ostalih dešavanja posebno bih izdvojila donaciju od dvadeset računara od strane jedne japanske organizacije.” – priča nam prof. Bešić.

Za vrijeme obavljanja funkcije VD direktora upriličena je i svečanost, priredba, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti kojoj su pored učenika i profesora prisustvovali i mnogobrojni gosti. Priredba je organizovana na profesionalnom nivou, a učenici su kroz razne tačke pokazali svoje talente.  Valja istaći kako je direktorica Bešić upravo na toj svečanosti uručila i zahvalnice učenicima koji su pobijedili na školskim takmičenjima kojih je bio veliki broj. Upravo ovakav način djelovanja i obavljanja ove funkcije pokazatelj je kako se u ovoj instituciji poštuje i nagrađuje rad i trud onih koji to zaslužuju.

Na pitanje o finansijama saznali smo kako škola još uvijek nema dovoljno sredstava kako bi učenicima mogla uručiti novčane nagrade, međutim, direktorica je optimistična po tom pitanju budući da vjeruje kako će u skorije vrijeme i taj vid nagrade biti omogućen za sve one koji pohađaju Drugu gimnaziju i postižu uspješne rezultate.

Iako je vršilac dužnosti direktora svega pet mjeseci, već iza sebe ima organizovanje uistinu odgovornih projekata među koje spada i ekskurzija u Španiju, te organizovanje maturske večeri u hotelu “Dubrovnik”. Posebno se direktorica Bešić osvrnula i na polaganje cvijeća na spomen ploču ispred Druge gimnazije povodom treće godišnjice tragične pogibije učenice Druge gimnazije, Amne Fazlić, kojem su prisustvovali učenici, profesori kao i roditelji Amne Fazlić.

U skorijoj budućnosti nova direktorica planira nastaviti dosadašnju saradnju sa učenicima jer je tu, kako ističe, upravo zbog njih. Pored učenika na koje stavlja poseban akcenat, zdravu saradnju nastavit će ostvarivati i sa svojim kolegama, profesorima, kao i sa lokalnom ali i širom zajednicom, te sa Ministarstvom i Pedagoškim zavodom. Nastojat će Drugu gimnaziju voditi putem napretka i uspjeha kojim je išla i sada.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica