Nova eksplozija u Kijevu: Ruske trupe gađale željezničku stanicu, pogođen i toplovod

Objavljeno:

Gradske vlasti Kijeva saopćile su kako su ruske trupe izvele još jedan napad na glavni grad Ukrajine te da je ovaj put cilj bila željeznička stanica u južnom dijelu grada.

Brojni građani Kijeva čuli su jaku eksploziju u ovom dijelu grada, a samo nekoliko minuta nakon napada potvrđeno je kako je cilj bila Južna željeznička stanica, ujedno jedno od mjesta u gradu gdje se evakuišu civili.

“Ruski teroristi stu izveli zračni napad na Južnu željezničku stanicu u Kijevu gdje se evakuiše hiljade ukrajinskih žena i djece. Granata je pala u blizini hotela Ibis. Zgrada stanice je izdržala napad i pretrpjela je manja oštećenja”, saopćile su gradske vlasti.

Povodom napada oglasio se i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko koji je izjavio kako je tokom napada oštećen i toplovod.

“Žele da zalede Kijev! Raketni udar u blizini željezničke stanice razbio je veliki toplovod. Dio Kijeva mogao bi ostati bez grijanja”, rekao je Geraščenko.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Putin gubi Staljinov “Zimski rat”

Finska je objavila da će podnijeti zahtjev za članstvo...

Pakao u Azovstalu: “Vojnici bez udova leže u smradu okruženi muhama”

Posljednje uporište ukrajinskih boraca u čeličani Azovstal u Mariupolju...

Koliko je rat koštao oligarhe i da li su spremni da se udruže protiv Putina?

Od superjahti i vila do privatnih aviona i umjetničkih...

Mračna realnost: Pogledajte priču o rashladnim vozovima za poginule ruske vojnike

Jedna od mračnih realnosti rata je suočavanje s tijelima...