Nova generacija tankih i brzih laptopa

Nova generacija tankih i brzih laptopa

slika (28)

Proizvođači se pripremaju da na tržište izbace novu generaciju tankih i brzih laptop-kompjutera, koji troše manje struje od svojih prethodnika.

Već više od tri decenije kompanija “Intel” snabdijeva proizvođače kompjutera širom svijeta svojim mikroprocesorima. Njeni čipovi ugrađuju se i u kompjutere tipa “Pi-si” i one tipa “Mek”.
Ali od kada su se pojavili takozvani “tablet kompjuteri” trend se pomjerio ka malim, prenosnim uređajima. “Intel” je već predstavio nove, takozvane konvertibilne “ultra-buk” laptop-kompjutere.

Merketing funkcioner “Intela” Majk Fard objašnjava da je sve u znaku dodira.

Najuzbudljiviji su “ultra-buk” kompjuteri koji su, u stvari, standardni laptop-kompjuteri koji se lako pretvaraju u tablet-kompjutere i obratno.

U novoj liniji čipova “Intel” je primjenio tehnologiju “ajvi bridž”, koja drastično smanjuje potrošnju.

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike kompanija je objavila da je za jednu grupu procesora smanjenje potrošnje premašilo očekivanja, navodi “Glas Amerike”.

Stručnjaci očekuju da će nova generacija laptop-kompjutera biti hit, jer će biti i jeftiniji. Do sada, takvi kompjuteri su koštali oko 1.000 dolara. Ultratanki konvertibilni kompjuteri trebalo bi da koštaju oko 600 dolara.

Izvor: Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica