Nova godina u regionu: U Zagrebu sedmodnevno slavlje i Armin van Buuren, Čola u Novom Sadu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

O dočeku nove 2017. godine u Sarajevu odavno se govori. Novu godinu Sarajlije će dočekati na najspektakularniji način do sada, a komšije u zemljama regiona već su navikle na takve dočeke. U Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori novac se ne štedi, za doček i dovođenje velikih zvijezda iz budžeta grada i turističkih zajednica izdvajaju se milioni, a uloženo se višestruko vraća.

Zemlje regije i ove godine će svojim sugrađanima pokloniti lud i nezaboravan javni doček Nove godine. Spektakularni dočeci nisu rezervisani samo za glavne gradove. Hrvatska prednjači sa brojem gradova u kojim će nastupima regionalnih, ali i domaćih zvijezda zabaviti građane i uvesti ih u 2017. godinu.

Možda najinteresantnije će biti u Zagrebu gdje će prvi put proslava novogodišnjih praznika trajati punih sedam dana. U Zagrebu će se, u suorganizaciji sa Ultra Europe festivalom od 31. decembra do 6. januara održati Croatia Winter Music Festival koji će ugostiti najveća svjetska imena elektronske muzike.

Posljednjeg dana godine, zagrebačka publika uživat će uz holandskog DJ-a Armina van Buurena, a osim njega na festivalu će nastupiti i Sander van Dorn, MOTi, Julian Jordan, Juicy M, David Gravel… Festival će se održavati u zagrebačkoj Areni, a kompletna organizacija koštat će milion eura.

Grad Zagreb je s Turističkom zajednicom za cjelokupnu organizaciju i usluge izdvojio tri miliona kuna, odnosno blizu 780.000 KM.

Osim Zagreba, javni dočeci će biti organizovani i u Rijeci koja je za organizaciju i nastup Gibonnija izdvojila blizu 90.000 KM, u Dubrovniku u kojem će pjevati Doris Dragović, u Rovinju gdje će pjevati Tony Cetinski, u Puli Hladno Pivo…

Ni Srbija ne zaostaje za Hrvatskom, barem po broju dana proslavljanja novogodišnjih praznika. Praznici će na trgu ispred Narodne skupštine u Beogradu trajati tri dana, od 29. decembra do 1. januara. Beograđane, kao i veliki broj turista, nastupima će počastiti Bajaga i instruktori, Plavi orkestar, Aca Lukas, Saša Kovačević i brojni gosti čija se imena još uvijek čuvaju u tajnosti, ali čini se kako bi pred Beograđanima moglo zapjevati i Bijelo dugme predvođeno Goranom Bregovićem.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ranije je najavio kako će Beograd u 2017. godinu ući kao najosvjetljeniji grad u ovom dijelu Evrope. Osvjetljenje grada tokom 90 prazničnih dana koštat će dva miliona dinara, odnosno gotovo 32.000 KM.

Grad Beograd je tokom dočeka 2016. godine zaradio blizu 20 miliona eura te ugostio 200.000 domaćih i 60.000 stranih turista, barem onih koji su bili registrovani.

Novosađani će Novu 2017. godinu dočekati uz najveću muzičku zvijezdu ovih prostora Zdravka Čolića. Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Čola će biti zvijezda dočeka Nove godine u Novom Sadu.

Turistička organizacija Budve će ove godine, bez pomoći Opštine Budva izdvojiti blizu 150.000 eura za organizaciju dočeka, kao i dodatnih 70.000 eura za marketing. Na trgu ispred Starog grada u Budvi tokom dočeka Nove godine pjevat će Željko Joksimović, Sergej Ćetković i Parni valjak.

Budvanski hoteli ugostit će i zvijezde iz BiH kao što su Hari Mata Hari i Haris Džinović.

Organizovanjem višednevne proslave ostvaruje se veća zarada. Koncerti se odvijaju tokom nekoliko noći, a turisti bukiraju hotelske sobe na nekoliko dana i troše više novca.

klix.ba

GODISNJICA
MARKETING