Nova godina: U Zenici Mahir Mulalić, u Banjoj Luci Petar Grašo, u Mostaru Indira Levak, u Brčkom Nina Badrić…

novagodina 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U većini bosanskohercegovačkih gradova uveliko traju pripreme za javne dočeke Nove godine.

Potvrde o javnim dočecima Nove godine stigle su iz Zenice, Mostara, Banje Luke, Brčkog, Bihaća, Banovića, Gradačca… Oni posljednjih dana predstavljaju višednevne programe kojima će pokušati privući što veći broj turista iz regiona.

Mostarski Advent, obogaćen novim sadržajima i konceptom, već nekoliko sedmica okuplja veliki broj Mostaraca, ali i stanovnike okolnih gradova. Zanimljivo je da za organizaciju Adventa i dočeka Nove godine iz gradskog budžeta neće biti izdvojena nijedna konvertibilna marka.

Zabavni dio programa manifestacije počeo je 15. decembra koncertom “Crvene jabuke”, a Mostarke i Mostarce, kao i goste grada na Neretvi u 2022. godinu uvest će Indira Levak ex Vladić i grupa “Twist”. Prvi dan nove godine rezerviran je za “Dva i po čovjeka” i Josipa Palametu. Organizatori u Mostaru istakli su da još traju pregovori sa sponzorima, ali da su glavni i oni koji nose gotovo cijeli program Adventa Aluminij Industries, Stanić grupa, te Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Zeničani će 30. decembra imati priliku da uživaju u koncertu Željka Samardžića, a na novogodišnjem javnom dočeku zabavljat će ih pobjednik Zvezda Granda Mahir Mulalić i finalista ovog takmičenja Ishak Šabanović. Gradska uprava iz budžeta je za 17 dana Zeničkog zimskog festivala izdvojila 100.000 KM.

Bišćane će u Novu godinu uvesti pobjednica showa “Zvezde Granda” Džejla Ramović.

– Nastojat ćemo da se maksimalno pridržavamo higijensko-epidemioloških mjera, pa je na takav način i koncipiran kompletan prostor. Međutim, nismo željeli odustati od naše zimske priče, s obzirom na to da želimo i nastojimo Bihać svrstati među najpoželjnije turističke destinacije u BiH i regionu. Iza nas je izuzetno uspješna ljetna sezona, a sada idemo u tom smjeru da grad na Uni bude primamljiva i posjećena destinacija tokom cijele godine – kazao je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

Proslava najluđe noći bit će organizirana i na trgu u Banjoj Luci. Banjalučane će u 2022. godinu uvesti Petar Grašo, a slavlje će se nastaviti i 1. januara, kada će nastupati Ana Bekuta.

U sklopu manifestacije “Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja se održava na Trgu mladih tokom decembra i januara 2022. godine, novogodišnji koncert održat će Nina Badrić. U Banovićima će za Novu godinu pjevati Amel Ćurić, u Trebinju Ana Bekuta, u Prijedoru Goca Tržan…

Pored Sarajeva, javnog dočeka Nove godine neće biti ni u Tuzli.