Nova Gradiška obavijena tugom: Sahranjena malena Nikol

NOVA GRADIŠKA – Na Gradskom groblju u Novoj Gradišci u 13 sati sahranjena je malena Nikol, koja je u nedjelju preminula od posljedica teških povreda. Bijeli sanduk preminule djevojčice bio je izložen, a ljudi su ostavljali cvijeće i svijeće.

Među onima koji su se došli da se oproste od djevojčice bili su i njeni udomitelji kod kojih je provela gotovo dvije godine. Nisu skrivali emocije, a nakon što je krenuo sprovod, Darija i Branko Bojić su se slomili.

Oni su među zadnjima vidjeli Nikol živu, kada su je na uskršnje jutro posjetili u Klaićevoj bolnici. Nakon što su se vratili kući, čuli su da je preminula.

“Kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija”, rekao je Branko kroz suze na dan kada je curica preminula.

Podsjetimo, malena Nikol, dvoipogodišnja djevojčica, je prije nedjelju dana dovezena u bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici s teškim povreda glave nakon što ju je, kako se sumnja, brutalno pretukla majka.

Nikol je preminula na Uskrs. Prije dvije godine roditelji su je ostavili u centru za socijalni rad, da bi u novembru prošle godine tražili da im je centar vrati. To se i dogodilo.

Nakon smrti curice krenula je istraga, koja je utvrdila da su je roditelji mjesecima zlostavljali i zanemarivali, a centar je za sve znao. Roditelji su uhapšeni, a šef centra smijenjen.

IZVORNezavisne
Prethodni članakSTRAVA U ŽEPČU: Policija u šumi pronašla tijelo muškarca, ubijen nožem!
Sljedeći članakPoljoprivrednici ogorčeni: Izgleda da se ovo može završiti samo protestima