Nova inicijativa: Ležeći policajci moraju biti u blizini svih škola i vrtića

Screenshot 5 22
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, inicirao je postavljanje usporivača brzine u blizini novosarajevskih škola kako bi se poboljšala sigurnost u saobraćaju.

“Nakon razgovora s roditeljima zabrinutim za sigurnost svoje djece na putu do škole, inicirao sam postavljanje ležećih policajaca u blizini OŠ Velešićki heroji, OŠ Malta i OŠ Hrasno.

Postavljanje ležećih policajaca nalaže i Pravilnik o postavljanju posebnih objekata na cesti radi smanjenja brzine kretanja vozila.

ČITAJ JOŠ:  Ženska mreža BiH osuđuje prijedlog SDP-a za skraćivanje porodiljskog odsustva

Pravilnik nalaže postavljanje usporivača brzine u blizini: vrtića, škola i drugih lokacija na kojima često borave djeca, mjesta kolektivnog boravka starijih osoba i osoba sa pojedinim funkcionalnim smetnjama – bolestima (osobe u invalidskim kolicima, rulatorima), lokacija gdje veći broj nezaštićenih učesnika u prometu prelazi cestu (pješaci, biciklisti i sl.), željezničkih prijelaza, cestarinskih naplatnih prolaza, kao i u blizini ukrštanja cesta.

Jasno je da na terenu situacija nije takva kakvom je zakon propisuje, ali će, s obzirom na interes građana i moju ličnu, ali i spremnost Kluba Naše stranke takva uskoro biti”, navodi se u saopćenju.

ČITAJ JOŠ:  Grad u BiH bez epidemioloških mjera tokom praznika: Građani zaslužuju odmor i zabavu
GODISNJICA
MARKETING