Portal 072info

Nova kadrovska rješenja u RK Čelik

U narednu polusezonu rukometni klub Čelik ulazi sa novim kadrovskim rješenjima ali i sa ambicijama da izbori opstanak u premijer ligi .Na današnjoj press konferenciji svoj odlazak sa mjesta predsjednika kluba potvrdio je Pane Škrbić.On će u narednom periodu obavljati samo funkciju predsjednika skupštine.Novi predsjednik Upravnog odbora je Sanel Hasanović,dok će ekipu sa klupe predvoditi Seldin Rizvanović, a kapitensku traku će nositi  Aldin Begagić.

Rukometaši Čelika pripreme su zvanično počeli  9. januara. Stručnom štabu trenutno je na raspolaganju 19 igrača uz 4 juniora koji su priključeni prvom timu. Čelik su u pauzi napustili golman  golman Enes Sirčo  a karijeru će nastaviti u Konjuhu. Nemanja Bezbradica će obući dres Krajine, dok su najavili prestanak aktivnog igranja rukometa Ranko Božić i Nikola Grahovac. Osim  povratnika u ekipu Edina Bajramovića nova imena u zeničkom ligašu su: Semir Zvekić koji je nastupao za Slogu, Marko Dramac i Mahir Burić bivši igrači sarajevske Bosne, zatim trojica igrača iz Žepča: Slaven Barbarić,Marko Mrkonjić i Damir Čoruša.

Do početka lige ekipa će trenirati u Areni Zenica a 22. januara učestvovaće na turniru u Zavidovićima, na kojem će pored Krivaje igrati još Izviđač,Vogošća i Čelik.

 

rtvze.ba

Podijelite članak