Portal 072info

Nova opcija na Instagramu obradovat će korisnike

Instagram je za sve korisnike uveo mogućnost kontroliranja i filtriranja komentara koji se pojavljuju ispod njihovih objava, piše Washington Post.

Korisnici će tako putem ključnih riječi moći sakriti komentare koje smatraju uvredljivima ili nepoželjnima iz bilo kojeg razloga, prenosi Jutarnji.hr.

Ova opcija dozvoljava korisnicima stvaranje popisa uvredljivih ili nepoćudnih riječi“, napisao je suosnivač Instagrama Kevin Systrom u blogu na stranici tvrtke.

Komentari s tim riječima bit će sakriveni s vaših objava. Korisnici će moći sami navesti riječi ili koristiti predodređene riječi.

Mogućnost skrivanja komentara putem filtera ključnih riječi bit će moguća uz standardne opcije kao što su brisanje komentara, prijavljivanje neprimjerenih komentara te blokiranje profila.

Izvor: Washington Post

Nova opcija može se uključiti u postavkama aplikacije u odjeljku za komentare. Prethodno omogućavanju korištenja filtera za komentare svim korisnicima, Instagram ga je testirao na profilima korisnika s iznimno puno sljedbenika.

Društvene mreže stalno traže nove načine kako se boriti protiv zlostavljanja svojih korisnika.

Znamo da alate nisu jedino rješenje za ovaj kompleksan problem, no zajedno možemo učiniti Instagram sigurnim mjesto za izražavanje naših korisnika“, dodao je Systrom.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box