Nova pobjeda rukometaša Čelika

RK-CELIK

Utakmica 20. kola Premijer rukometne lige BiH RK ,,Čelik” – RK ,,Goražde” 37:35 (21:18). Igrano u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca oko 500. Sudije: Vladimir Križanec i Zoran Petro-vić (Banja Luka). Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar). Sedmerci: ,,Čelik” 5 (3), ,,Goražde” 5 (5).Isključenja: ,,Čelik” 2 minuta, ,,Goražde” – bez isključenja.

RK ČELIK: Tufekčić, Dervenčić (1), Martić (6), Alihodžić, Dudić, Mujanović (4), Begović, Sirčo, Kadić (11 – 3 iz penala), Starčević (13 odbrana), Begagić (6), Duvnjak (6), Rekanović, Jolo-vić, Bašić (3). Trener: Zdenko Antović.

RK GORAŽDE: Bukvić (6), Osmanković (2), Marić (9), Fazlić (4), Krakonja, Grujić (1), Hošo, Pilav (4), Merkez (3), Šundo, Fidahić (2), Halilović (1), Perunčić (2), Džnanović, Žiga (1), Pleh. Trener: Nermin Djana.

,,Čelik” je teže nego što se očeikvalo u 20. kolu Premijer rukometne lige na svom terenu došao do nove pobjede protiv tradicionalno neugodnog protivnika – RK Goražda. Iako je jesenas ,,Čelik” protiv ,,Goražde” na gostujućem terenu slavio pobjedu sa devet golova razlike, ali je tada bio potpuno kompletan. Rezultat utakmice u Zenici je – 37:35 za Čelik. Iako je ,,Čelik” vodio svih 60 minuta igre, u nekim dijelovima utakmice i sa šest golova razlike, ,,Goražde” se nikako nije predavalo. Već u 12. minutu igre ,,Čelik” je pogodcima Davora Kadića i Aldina Begagića prvi put u ovom meču poveo sa 5golova razlike (11:06). I nakon toga ,,Čelik” je čak pet puta vodio po 5 golova razlike, a onda se ta razlika topila, čak do jedan gol razlike. ,,Čelik” je postigao 37 golova od 54 udarca na gol (69 odsto), što je sasvim solidno. Najbolji postotak imao je lijevo krilo Milan Duvnjak (šest golova od sedam udaraca na gol), zbog čega ga je poseban Žiri novinara proglasio igračem utakmice. Dobar učinak u napadau imali su i Eduard Martić i Aldin Begagić (po šest holova od 8 udaraca na gol), a golgeter utakmice je ponovo bio Davor Kadić (11 golova – 3 iz penala). Odbrana je bila slabiji tima, pa je primljeno nedopustivih 35 golova. Ipak, učinak Dragana Starčevića je bio solidan (od 39 šuteva na gol odbranio je 13 udaraca). Svakako da se i u ovoj uakmici osjetio nedostatak prije svega srednjeg beka Milana Ivačeva, a onda i povrijeđenog Mirze Hurema. Valja istaći da se i na ovoj utakmici povreda Mirze Dervenčića obnovila, ali je on uz očigledne bolove ostao u igri do kraja utakmice. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Armin Marić sa 9 golova, te Ajdin Bukva sa 6 postignutih golova.

Copy

Odmaha po završetku ,,Čelikovi” momci su se okrenuli narendoj utakmkic, u petak 14. marta protiv HRK Zrinjskog u Mostaru.

– Svaka utakmica je za nas proljetos ,,nokaut utakmica”. Bez obzira što smo znatno oslabljeni u odnosu na jesen i mi nismo ni blizu ekipa od jesenas, a posebno nam nedostaje Milan Ivančev kome je uskraćen boravak u BiH – mi i u Mostar idemo na pobjedu, a valjao bi nam i jedan bod – izjavio je Zdenko Antović, trener ,,Čelika”.

Prethodni članakLoša navika koju ima velika većina žena
Sljedeći članakDvije vrste čaja da postignete ravan stomak