Nova pravila za očeve koji žele prisustvovati porođaju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske donio je protokol kojim je definisan postupak prisustva prirodnom porođaju osobi koju odabere porodilja.

Iz ove ustanove poručuju da porodilja od sada ima pravo da traži da njenom porodu prisustvuje osoba koju ona izabere.

“Sama procedura prisustva porođaju je daleko jednostavnija i više ne uključuje sanitarni pregled. Troškovi prisustva porođaju iznose kao i do sada 20 KM za pokrivanje troškova jednokratne opreme za ulazak u porođajni blok”, saopšteno je iz UKC-a RS-a, javclja Srna.

ČITAJ JOŠ:  Policija zaustavila vozača bez vozačke: Pravdao se da ne može hodat pješice (VIDEO)

Protokol će u formi obavještenja uskoro biti dostupan na stranici UKC-a /www.kc-bl.com/, a očevi koji žele da prisustvuju porođaju mogu da se upoznaju sa pravilima na ovom LINKU.

Radi poboljšanja uslova i položaja budućih majki u porodilištu, UKC RS je, između ostalog, pokrenuo mnoge aktivnosti s ciljem rekonstrukcije i opremanja porodilišta Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Cilj je formiranje pretporođajnog odjeljenja i odjeljenja za prisustvo osobe od povjerenja porođaju, što će omogućiti pacijentima komforniji boravak u iščekivanju rođenja djeteta”, naveli su iz UKC-a RS.

ČITAJ JOŠ:  Federalni krizni štab: I dalje stoji obaveza nošenja maski

Prvi korak u realizaciji tog projekta predstavlja isporučena oprema uz pomoć koje će biti modernizovano Porodilište, a u toku su radovi čiji završetak se očekuje tokom septembra.

Projekat renoviranja Porođajnog bloka je od izuzetnog značaja za zdravstveni sistem Republike Srpske jer se na godišnjem nivou u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS rodi više od 3.000 beba.

GODISNJICA
MARKETING