Portal 072info

Nova predstava zeničkog BNP-a

7293a47c0f4cdddd46ff10bcf3d23287_XLBosansko narodno pozorište Zenica i ove umjetničke sezone nastavlja s intenzivnim programskim aktivnostima i produkcijom novih predstava u svojoj 64. teatarskoj sezoni.

Nakon predstave Majstor, koja je nakon samo dva izvođenja na matičnoj sceni dobila izvrsnu naklonost publike i interes svjetskih festivala, produkcijski tim zeničkog pozorišta već desetak dana radi na novoj predstavi.

Na Veliku scenu BNP-a dramu Almira Imširevića “Mousefuckers” postavlja beogradski reditelj Stevan Bodroža, koji je bh. publici poznat po ostvarenjima “U traganju za bojom kestena” i “Potočari party – Priviđenja iz srebrenog vijeka”, austrijske predstave koja je izvedena na 12. Festivalu bh. drame.

U novoj predstavi igraju Robert Krajinović, Snežana Vidović, Lana Delić, Ištvan Gabor, Enes Salković i drugi glumci zeničkog pozorišnog ansambla, saopćeno je iz BNP Zenica.

Publika će premiijerno moći pogledati drugu ovosezonsku premijeru krajem oktobra, a u međuvremenu umjetnici i ekipe BNP-a pripremaju nova gostovanja u gradovima BiH i regije, kao i u manjim mjestima Zeničko-dobojskog kantona.

Fena

Podijelite članak