Nova prevara Vjekoslava Bevande: Ugroženo održavanje Općih izbora 2022.

Nova prevara Vjekoslava Bevande. Dostavio “Okvirni budžet 2022.-2024.” To znači da budžet institucija BiH sigurno neće biti usvojen do sredine juna. Ugroženo održavanje Općih izbora 2022.

Dokument okvirnog budžeta za razdoblje 2022. – 2024. godine dostavljen je iz Ministarstva finansija i trezora BiH Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja, saopćeno je iz resornog ministarstva, piše Klix.

Nacrt budžeta nije dostavljen Uredu za zakonodavstvo BiH, kako smo jutros i pisali.

Zamjenik predjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i Proračuna budžeta BiH i međunarodnih obveza BiH za ovu godinu.

Nakon što Vijeće ministara usvoji Nacrt Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH isti se upućuje ustavnom predlagatelju – Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Copy

Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za proračun institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi.

Prethodni članakNaoružani napadači ubili 11 ljudi u hotelu, pa ga zapalili
Sljedeći članakUdala se Tanja Savić?