Portal 072info

Nova u BiH: Od dočeka na otvorenom do restorana od 150 KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi veći gradovi zemalja na Balkanu posljednjih sedmica tradicionalno su uređeni pred predstojeće novogodišnje praznike. Ukrašeni su i kafići, restorani, hoteli gdje se za proslavu novogodišnjih praznika očekuju brojni gosti.

Tako je i u Sarajevu gdje se građani već pripremaju za doček Nove 2015. godine, a javni doček će biti organizovan u centru grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve one Sarajlije koje Novu 2015. godinu odluče dočekati na Trgu djece Sarajeva u centru grada, prisustvovat će muzičkom programu koji će od 18 sati na otvorenom ponuditi program namijenjen mališanima.

U 22 sata građani će moći uživati u izvedbama bh. muzičara te grupa. Cijeli ugođaj bit će upotpunjen višeminutim vatrometom koji će početi u ponoć ulaskom u 2015. godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada je riječ o ugostiteljskoj, novogodišnjoj ponudi, jedan od najvećih i najluksuznijih hotela u centru Sarajeva za doček Nove 2015. godine pripremio je dva programa.

“U jednoj sali proslava novogodišnjeg praznika košta 150 KM što uključuje rezervaciju mjesta, večeru i šampanjac u pomoć. U drugoj rezervacija košta 60 KM po osobi i tu će gosti uživati uz hotelski bend”, kazali su iz ovog hotela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U jednom od poznatih restorana na Ilidži pored Sarajeva novogodišnja rezervacija iznosi 60 KM i u tu cijenu uračunata je večera i rezervacija mjesta.

Lokalni sarajevski kafići, prema novogodišnjim najavama na izlozima, nude doček Nove godine u svojim prostorijama uz zabavu. Cijene se kreću od 20 do 35 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Banjalučani će poput Sarajlija Novu 2015. godinu moći dočekati na Trgu Krajine gdje će biti upriličena muzička centralna manifestacija. Građani će do ponoći uživati u izvedbama muzičara i bendova.

U ponoć će biti upriličen vatromet, a otvorena manifestacija na Trgu trajat će do jedan sat iza ponoći. Kada je riječ o ugostiteljskoj ponudi ovog grada, u jednom od većih banjalučkih hotela rezervacija za “najluđu noć“ iznosi 120 KM po osobi dok u manjim hotelima cijena rezervacija iznosi oko 80 KM. Neki Banjalučani uživat će u izvedbama srbijanskih muzičara dok će neke uveseljavati tamburaši.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zeničani su pak osuđeni Novu godinu slaviti u kućnoj varijanti ili pak u nekom od ugostiteljskih objekata, budući da ni ove godine dočeka na otvorenom nema. Jeftini ukrasi daju naznake da se bliži 31. decembar, a restorani i objekti nude svoje aranžmane već od 20 KM.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME