Portal 072info

Nova velika promjena na Facebooku: Evo koju ćete opciju sada moći koristiti!

Četiri mjeseca nakon predstavljanja video strimovanja uživo za slavne ličnosti i druge korisnike visokog profila, Facebook je sada objavio ovu funkciju za sve korisnike aplikacije.

 

Počevši sa malim testom juče, Facebook korisnici će biti u mogućnosti da koriste redizajnirani meni statusa kako bi selektovali “video uživo “. Facebook strimovanje uživo prikazuje i broj gledaoca, imena prijatelja koji gledaju, kao i komentare koji se pišu u realnom vremenu.

Za razliku od ostalih servisa za strimovanje uživo, Facebook-ovi video fajlovi su sačuvani na vašem timeline profilu i ostaju tu osim ukoliko se vi ne odlučite da ih obrišete. “Live” video je potez donekle u suprotnosti sa Facebook-ovim algortimičkim News Feed-om, koji sortira hiljade upisa vaših prijatelja koje su podjelili na osnovu vjerovatnoće da ćete se angažovati u okviru njih.

Na drugim aplikacijama za “live” strimovanje kada kliknete na “go live”, obavještenje se šalje svim vašim pratiocima. Na Facebook-u, emitovanje uživo je podešeno na javno i generisaće obaviještenje koje će otići samo na algoritmički generisanu listu bliskih prijatelja. Takođe treba dodati da je današnjom nadogradnjom aplikacije ažuriran i novi način dijeljenja kolaža fotografija.

Podijelite članak