5 2
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 3, 2021 @ 15:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Kako su poručili iz MUP-a RS u najavi nove policijske vježbe koja je jučer održana u Banjoj Luci, žele spriječiti eventualnu neugodnost kod građana jer se ne radi o realnom događaju.

NER FIT

Policija mora održavati vježbe i tu nema ništa sporno, ali trenutak nikako ne smanjuje neugodnost. Treća vježba policijskih snaga manjeg bh. entiteta za kratko vrijeme, baš u doba kada Milorad Dodik i njegovi partneri s ove ili one strane svim silama žele izazvati političke krize, samo je dio kolorita. Sada valjda treba pokazati kako je neko spreman, baš sada.

„Odgovor na krizne situacije 2021“, glasi naziv nove vježbe. Vala imaju šta i vježbati, jer kriza za krizom ide. Možda su malo mogli „provježbati“ hapšenja vezana za korupciju, ili to nije prava kriza u današnjem vremenu?

Ovako lagati policiju da nešto vježbaju, zamajavati narod da postoji odgovor na neke imaginarne prijetnje, u najmanju ruku, neodgovorno je od onih koji diktiraju održavanje vježbi uz „upotrebu manevarske municije“.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Cilj vježbe je bio uvježbavanje „rješavanja najsloženijih bezbjednosnih zadataka“. Dobro su rekli da se ne radi o realnom događaju jer realnih prijetnji i nema. Ne može to policija baš vježbati, ali svima je jasno da je najsloženiji sigurnosni zadatak trenutno u BiH, pa i u njenom dijelu koji se zove RS – neimaština građana.

Uglavnom, malo se nešto, kao, događalo, malo je, kao, eto, neko vježbao, i po starom. Nova vježba, nova nafaka, reklo bi se, osim kada poleti aviončić EUFOR-a pa se malo zatrese zadnjica.

LIDER