Portal 072info

Novac od maturske haljine poklonila u humanitarne svrhe

Nikolina Subić je maturant JU Poljoprivredne i medicinske škole, smjer frizer. Sa prosjekom 5.0 ova odlična učenica našla se i na brojnim takmičenjima – ali je grad osvojila svojom humanošću.

– Na ovu ideju došla sam kad sam vidjela koliko ljudi pati, i voljela bih da mogu pomoći i više. Za oca Teodora Lakića odlučila sam se jer je novac prvobitno bio namijenjen samom Teodoru, koji je nažalost preminuo. Bez obzira na ovu tragediju, nisam odustala od želje da novac ode u tu kuću, nekome kome je stvarno potreban – kaže nam Nikolina.

– Nisam željela novac dati za neku haljinu u kojoj ću samo prošetati. Ovako, pomogla sam nekome kome će to možda značiti. Jako sam ponosna na sebe, uspjela sam da uradim sve onako kako sam planirala – dodaje ova mlada djevojka, prenosi Nula49.

Nama ostaje da dodamo da Nikolini ovo nije prvo humano djelo – sa kolegama i koleginicama već je učestvovala u akciji pomoći udruženju “Beba više”, a ne sumnjamo da će i u budućnosti nastaviti da se pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

A možda ovakav nesebičan gest inspiriše i druge da učine slično dobro djelo.

Podijelite članak