88
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 17, 2021 @ 8:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Twitteru u kojoj poziva na rat uz poklič “Allahu Ekber” uznemirava činjenica da tako nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

NER FIT

Dominantna politika Bošnjaka

Novaković-Bursać je rekla Srni da takva objava možda nekome može da zvuči iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustruje i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

– Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakterzira potpuno odsustvo prihvatanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružani sukob, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivaciona odrednica – rekla je Novaković-Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora da privuče dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu vanjskih poslova upravo “sestra muslimanske braće” ne čudi previše ni ovaj paradoks – ocijenila je Bursać.

Ne doprinose napretku

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

– Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivirajuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti – ocijenila je Bursać.

– Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber – napisao je Atović na Twitteru, pa kasnije ugasio nalog.

LIDER