Novalić: Brine me vijest da je postavljanje uređaja za praćenje Džindića došlo iz redova kojim rukovodi Čampara

Novalić: Brine me vijest da je postavljanje uređaja za praćenje Džindića došlo iz redova kojim rukovodi Čampara

Nakon što je jučer federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara preventivno suspendovao direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damira Veju, slučaj je komentirao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Podsjećamo, preventivna suspenzija Damira Veje je navodno izrečena na osnovu saznanja do kojih se došlo u postupku istrage postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Svoje viđenje razvoja istrage u slučaju ponudio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

“Na upit brojnih medija da komentiram slučaj, želim dati odgovor da sam veoma zabrinut viješću o osnovanim sumnjama da je ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića bio postavljen uređaj za praćenje i da je sve to došlo iz redova Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kojima rukovodi federalni ministar Aljoša Čampara”, kazao je premijer Novalić.

Federalni premijer istakao je da je nedopustivo da iko ikoga prati i špijunira, te da ukoliko su tačne informacije u vezi slučaja postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila ministra Džindića, to treba “hitno do kraja rasvijetliti”.

Novalić je pozvao istražne organe da slučaj “uzmu u prioritet rješavanja”.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica