Novalić: Brine me vijest da je postavljanje uređaja za praćenje Džindića došlo iz redova kojim rukovodi Čampara

fadil novalic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je jučer federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara preventivno suspendovao direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damira Veju, slučaj je komentirao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Podsjećamo, preventivna suspenzija Damira Veje je navodno izrečena na osnovu saznanja do kojih se došlo u postupku istrage postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

ČITAJ JOŠ:  VJEROVALI ILI NE: Doktor Sejdinović ne uzima, već daje novac pacijentima!

Svoje viđenje razvoja istrage u slučaju ponudio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

“Na upit brojnih medija da komentiram slučaj, želim dati odgovor da sam veoma zabrinut viješću o osnovanim sumnjama da je ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića bio postavljen uređaj za praćenje i da je sve to došlo iz redova Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kojima rukovodi federalni ministar Aljoša Čampara”, kazao je premijer Novalić.

Federalni premijer istakao je da je nedopustivo da iko ikoga prati i špijunira, te da ukoliko su tačne informacije u vezi slučaja postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila ministra Džindića, to treba “hitno do kraja rasvijetliti”.

ČITAJ JOŠ:  Čampara o uvođenju policijskog sata: Pametnije je da su zabranili predizborne skupove

Novalić je pozvao istražne organe da slučaj “uzmu u prioritet rješavanja”.

Klix

GODISNJICA
MARKETING